Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

on .

PARELASH 25HS MARTIOY

• Με την παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας κορυφώνονται  αύριο, Σάββατο (12 μ.) στα Γιάννενα οι επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ο εορτασμός θα ξεκινήσει αύριο στις 7.30 π.μ., με εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης.
Θα ακολουθήσει, στις 10.30 π.μ., επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ομιλία από τον Χαράλαμπο Νταλάκα, Δ/ντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Στις 11.15, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία με την καθιερωμένη παρέλαση.
* * *
• Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ.: 26510-87202, 76620.

Στην Κόνιτσα
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην Κόνιτσα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος, σήμερα, Παρασκευή, ώρα 9.30 π.μ., σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις, σχετικές με την επέτειο.  Το απόγευμα, 7.30 μ.μ. θα ακουστούν επετειακά τραγούδια από τη Χορωδία – Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας.
Αύριο, Σάββατο, ανήμερα της επετείου από τις 7.30 π.μ. θα γίνουν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Όρθρος και θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στις 8 π.μ. θα ακολουθήσει η έπαρση της Σημαίας στη ΛΑΦΚ και στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ανδρέα.  Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στις 11.15 π.μ. ο Γεωπόνος του ΕΠΑΛ Κόνιτσας Γεώργιος Μπάρκας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Ο ρόλος του Εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού στον αγώνα για την ανεξαρτησία του 1821»,  στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου. Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα γίνει στις 11.45 π.μ. και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική Πλατεία της κωμόπολης.
Τέλος, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσικο-θεατρική παράσταση από τους μαθητές του ΓΕΛ Κόνιτσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου με θέμα Α’ μέρος: «Σήμερον τη σωτηρία ημών το κεφάλαιον» και Β’ μέρος: «Ξύπνα ραγιά – θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ