Με πιο πολλές παρεμβάσεις μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα των Ιωαννίνων

on .

LOYLOYDIA GARIBALDH

• Μια πρώτη απόπειρα ν’ αλλάξει κάπως την ανοικοκύρευτη για πολλούς εικόνα της πόλης, ενόψει μάλιστα και Πάσχα, έκανε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών, εγκαινιάζοντας μια ενδιαφέρουσα… σύμπραξή του με τους πολίτες.
Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου και οι μαθητές της έκτης Δημοτικού του Μαρούτσιου Δημοτικού Σχολείου, φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια και τις ζαρντινιέρες στην οδό Γαριβάλδη, στην παραλίμνια περιοχή.
Η όμορφη αυτή πρωτοβουλία από μόνη της βέβαια δεν αρκεί, αν και ο Δήμος υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει και συνέχεια σε άλλες περιοχές στο κέντρο της πόλης, στις γειτονιές και τις Δημοτικές Ενότητες, με τη βοήθεια σχολείων και συλλόγων.

Αγώνας δρόμου μέχρι το Πάσχα
Ωστόσο, ο Δήμος Ιωαννιτών θα πρέπει να έχει κατά νου ότι δεν αρκούν μόνο τέτοιου είδους δράσεις, που… χρωματίζουν την καθημερινότητά μας, αλλά θα πρέπει οι υπηρεσίες του να ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου μέχρι το Πάσχα, που η πόλη περιμένει για ακόμη μια φορά πλήθος επισκεπτών, να είναι πανέτοιμη να τους υποδεχθεί.
Η καθαριότητα είναι το μέγα ζητούμενο, ενώ απαιτείται ένα καλό… σουλούπωμα της παραλιμνίου περιοχής, με περιποίηση του πράσινου, ασβέστωμα των δέντρων και άλλες μικρές παρεμβάσεις, που δεν κοστίζουν, αλλά δημιουργούν μια αίσθηση νοικοκυροσύνης σε κατοίκους και τουρίστες.

«Συμμαχία» με πολίτες
Με αφορμή την χθεσινή δράση, σε δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος για το Πράσινο, Ελένη Βασιλείου ανέφερε ότι «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να χρωματίσουμε την πόλη μας και να βάλουμε την αισθητική στη καθημερινότητά μας» και σε αυτή την «επιχείρηση» η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη «συμμαχία» με τους πολίτες, όχι μόνο στη διαδικασία της φύτευση, αλλά και στην προστασία και την συντήρηση του πρασίνου.
Η Αντιδήμαρχος απηύθυνε ιδιαίτερη παράκληση στους συμπολίτες μας που κατοικούν ή έχουν τις επιχειρήσεις τους στους χώρους που φυτεύονται τα λουλούδια να τα φροντίζουν  γιατί λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία για τη ζωή μας.
Παράλληλα, η κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τα παιδιά της έκτης δημοτικού του Μαρούτσιου Δημοτικού σχολείου, αλλά και το δάσκαλό τους και τη Διεύθυνση για την τιμή και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ