Εκδήλωση διασύνδεσης των σπουδών με τον κόσμο του τοπικού επιχειρείν

on .

IEK DELTA EKDHLOSH 2 22 3 17

• Πολύ σημαντική υπόθεση στις μέρες μας η διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, καθώς, ως γνωστόν, ένα πτυχίο από μόνο του δεν αρκεί πάντα για να εξασφαλίσει δουλειά στον κάτοχό του.

Με αυτό ως δεδομένο το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων διοργάνωσε χθες στις εγκαταστάσεις του  μία ολοήμερη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού («Orientation Day») καλώντας ως ομιλητές περισσότερους από 35 ντόπιους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων και ομάδων. Απευθυνόμενοι στους δεκάδες σπουδαστές του ΙΕΚ αλλά και σε νέους Γιαννιώτες, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις επιχειρηματικές τους εμπειρίες αλλά και στις προοπτικές του επιχειρείν στον τόπο μας. Κοινή συνισταμένη η διαπίστωση ότι υπάρχουν περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα των πωλήσεων, τουλάχιστον για όσους νέους βγαίνουν στην αγορά εργασίας με εφόδια και όραμα για το μέλλον!

Στόχος η ενημέρωση
Με αφορμή την εκδήλωση, η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, η Υπεύθυνη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Marketing του εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτεινή Στράντζαλη μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.» σημείωσε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι οι σπουδαστές αλλά και όσοι νέοι Ηπειρώτες το επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τοπικές επιχειρήσεις, να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες αλλά και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα που θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά ως επαγγελματίες πλέον.
Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό για μας οι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στον τόπο μας ώστε να προσανατολιστούν σωστά αργότερα ή να λάβουν ένα ερέθισμα για να ψάξουν την επαγγελματική αλλαγή σύμφωνα με αυτό που ταιριάζει στο προφίλ τους και να αναζητήσουν τα κατάλληλα εφόδια για ό,τι επιλέξουν να κάνουν».
Όσο για την αναζήτηση δουλειάς από τους νέους σήμερα, η κ. Στράντζαλη σημείωσε πως «οι καιροί είναι μεν δύσκολοι, όμως υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, αρκεί να είναι κανείς έτοιμος να τις αρπάξει είτε με μια καινοτόμο πρόταση είτε με το να προσανατολιστεί σε τομείς που προσφέρουν θέσεις. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την ύπαρξη σωστής ενημέρωσης ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να κατευθυνθούν στην πιο κατάλληλη γι’ αυτά επαγγελματική επιλογή».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ