«Κράτος εν κράτει» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας!

on .

APOKENTROMENH

• «Κράτος εν κράτει», φαίνεται να έχουν μετατρέψει ορισμένοι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, καθώς λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, όχι μόνο δεν λύθηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν από το Σύλλογό τους, αλλά  καταγγέλλεται ευθέως ότι δεν εφαρμόζει ούτε τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τον τελευταίο χρόνο!

Το νέο ζήτημα που αναδεικνύεται- και το οποίο  περιλαμβανόταν στα αιτήματα των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων-αφορά τη μη τήρηση νομοθετικής διάταξης για την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της τοπικής οργάνωσης Ιωαννίνων του κόμματος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ» (του Φαήλου Κρανιδιώτη), όλες οι άλλες αποκεντρωμένες διοικήσεις εφαρμόζουν με αναδρομικότητα από την 1η Ιανουαρίου 2016, σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου Υφυπουργού.
Μοναδική εξαίρεση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η οποία όπως επισημαίνεται, όχι μόνο δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα το Νόμο, αλλά παρέβη και την υπουργική εγκύκλιο – διαταγή, παρότι πέρασαν επτά και πλέον μήνες και εφαρμόζει την προηγούμενη διάταξη που τροποποιήθηκε και ουσιαστικά και τυπικά δεν ισχύει!!!
Η διοίκηση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, αν και συνήθως έχει αργά αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση έσπευσε να εκδώσει απάντηση σε ανάρτηση ιστοσελίδας, για να ακολουθήσει ανταπάντηση, που συνθέτουν την εικόνα ενός δημόσιου «ξεκατινιάσματος» που δεν περιποιεί τιμή πρώτα σε μια δημόσια υπηρεσία και κατά δεύτερο, στην κομματική παράταξη.
Η Αποκεντρωμένη, κόντρα σε όσα καταγγέλλονται σε βάρος της Διοίκησής της από τους εργαζομένους της,  υποστηρίζει ότι προσωπικές επιλογές, επιλεκτικές αποφάσεις ή αυθαιρεσίες δεν είναι γνώρισμά της και υπεραμύνεται της νομιμότητας των αποφάσεών της. Αναφέρει ότι έστειλε δύο φορές ερώτημα στο Υπουργείο τον περασμένο Σεπτέμβριο και στις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και… περιμένει.  
 Αργά χθες βράδυ εκδόθηκε και ανταπάντηση της «Νέας Δεξιάς», στην οποία τίθεται ένα απλό ερώτημα: «Γιατί δεν ερωτούν τις άλλες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που εξέδωσαν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις για το σύνολο των υπαλλήλων της κατηγορίας ΔΕ;»
 Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αφορά έναν αριθμό εργαζομένων (μικρό ή μεγάλο δεν έχει τόση σημασία), ωστόσο σε συνδυασμό και με τις προηγούμενες διαμαρτυρίες- καταγγελίες, δείχνει την κατάσταση και τη νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στα «υψηλά» κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, που όμως δεν «συγκινεί» κανέναν αρμόδιο, ούτε καν  τα λαλίστατα για άλλα ζητήματα κυβερνητικά στελέχη, γιατί προφανώς κάποιους «βολεύει» και εξυπηρετεί το σημερινό σύστημα. Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν η … μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη του τόπου…

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ