Να ανακληθεί η απόφαση για μείωση εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης

on .

EKSETASEIS
• Να ανακληθεί η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ ζήτα με αίτημά της προς τον κ. Γαβρόγλου η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας η οποία εκπροσωπεί 170.000 γονείς και κηδεμόνες 85.000 μαθητών που φοιτούν σε Ιδιωτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν, η πρόσφατη απόφαση του υπουργού, για δραστική και άμεση μείωση των θέσεων στις υψηλής ζήτησης σχολές των ΑΕΙ -δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις- οδηγεί σε «έκρηξη» άγχους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.
Επισημαίνουν μάλιστα πως η αντιπαιδαγωγική και άδικη απόφαση, όπως την χαρακτηρίζουν, εκδόθηκε τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δήλωση και 5ου μαθήματος που θα επέτρεπε στο μαθητή να έχει πρόσβαση και σε 2ο πεδίο.
«Το μέτρο πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους, μια που με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αυτής απόφασης είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ιατρική Σχολή η μείωση των 220 θέσεων ισοδυναμεί με την κατάργηση των Τμημάτων Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» τονίζεται.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ