Το Κέντρο Υγείας Μετσόβου έχει ασθενοφόρα, όχι όμως οδηγό!

on .

METSOBO1

• Με… πηγάδι χωρίς πάτο μοιάζουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα στο χώρο της πολύπαθης Υγείας, τόσον όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα όσο και στα Νοσοκομεία.
Στην Ήπειρο παρόλο που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, λόγω του ορεινού αναγλύφου και των πολλών χωριών, οι ελλείψεις σε υγειονομικές δομές και υπηρεσίες είναι πολλές, ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις αξιοπρεπούς λειτουργίας Κέν­τρων Υγείας, γεγονός το οποίο αποτελεί διαχρονικό και επίμονο αίτημα των τοπικών κοινωνικών.

Κλιμάκιο στο Μέτσοβο
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο άκρως τουριστικό κατά τ’ άλλα Μέτσοβο, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο οποίος ζητάει το αυτονόητο. Να ιδρυθεί κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στην περιοχή, προκειμένου η διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια. Σήμερα το Κέντρο Υγείας Μετσόβου διαθέτει καλά ασθενοφόρα, όχι όμως και οδηγούς, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν σε αχρηστία! Μάλιστα, ο Δήμος προτίθεται να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες λειτουργίας του κλιμακίου!

Το έγγραφο Τζαφέα
Στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Μετσόβου τον ενημερώνει για την ανάγκη λειτουργίας κλιμακίου ΕΚΑΒ στην ορεινή κωμόπολη. Ο κ. Τζαφέας επισημαίνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Μετά την επιστολή μας, που επισημάναμε την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών.
Η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική και καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από δημότες και επισκέπτες της περιοχής που εκφράζονται με επιστολή τους διαμαρτυρόμενοι για την τραγική αυτή κατάσταση στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, αντίγραφο της οποίας σας επισυνάπτουμε.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων.
Υπενθυμίζουμε ότι για την αποκατάσταση όλης αυτής της κατάστασης το Δ.Σ. του Δήμου Μετσόβου ομόφωνα αποφάσισε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του κλιμακίου».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ