Την μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ

on .

KDAP ZOGRAFIA

• Επιστολή προς τα κόμματα με την οποία ζητά «την επίσημη τοποθέτησή» τους για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που εργάζονται επί πολλά χρόνια στο Δημόσιο, έστειλε  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ & ΑμεΑ).
Στην επιστολή του ο Σύλλογος που εκπροσωπεί τους περίπου 1.400 εργαζόμενους στις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τονίζει ότι «στην πλειοψηφία τους εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονται κάθε χρόνο σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994. Οι περισσότεροι από εμάς προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας για πάνω από 6-7 ακόμα και 15 χρόνια καλύπτοντας αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ», προσθέτει.
Και σημειωνει ότι «το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε στον Τύπο δηλώσεις του Υπουργού των Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, περί «οριστικής λύσης στο θέμα της πολυετούς ομηρίας των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο Υπουργός, επικαλείται «διακομματική συναίνεση και συνεννόηση» ώστε να βρεθεί μία λύση η οποία αφενός να μην προσκρούει στο Σύνταγμα, και αφετέρου να συμμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία απαγορεύει κάλυψη πάγιων αναγκών με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου».
Παράλληλα, ο Σύλλογος καλεί την Κυβέρνηση, «να μονιμοποιήσει χωρίς υπεκφυγές και τυχόν άλλα τεχνάσματα, όλους ανεξαιρέτως τους συμβασιούχους που επί πολλά έτη καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξαρτήτως του τρόπου χρηματοδότησης των συμβάσεών μας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ