Και το 2ο εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων συμμετέχει σε ραδιοφωνική παραγωγή για τους πρόσφυγες

on .

ESPERINO EKPOMPH

• Η 21η Μαρτίου ορίστηκε ως Διεθνής  Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε πολλά σχολεία της χώρας και του εξωτερικού που βασίζονται στο βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Το βιβλίο που κυκλοφορεί δωρεάν στα ελληνικά και στα αγγλικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποτυπώνει 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.
Οι μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιωαννίνων θέλοντας να συμβάλλουν στο να ακουστούν δυνατά οι φωνές των παιδιών που έχασαν την παιδική τους ηλικία λόγω πολέμου, βίας ή φτώχειας αφιερώνουν μια ραδιοφωνική εκπομπή τους στα πλαίσια του προγράμματος του μαθητικού ραδιοφώνου EUROPEAN SCHOOL RADIO στην ημέρα αυτή. Ζωντανεύουν με το δικό τους τρόπο τις αφηγήσεις των παιδιών και επιπλέον παίρνουν συνέντευξη από το συμμαθητή τους Χουράμ από το Πακιστάν ο οποίος τους εμπιστεύεται τη δική του προσωπική μαρτυρία.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του μαθητικού ραδιοφώνου σήμερα Δευτέρα στις 21:00 με 22:00, ενώ αύριο, Τρίτη  θα φιλοξενηθεί από τις συχνότητες τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ