Ρύθμιση και όχι κατασχέσεις για δάνεια πτηνο-κτηνοτρόφων!

on .

KTHNOTROFOS XRHMATA

• Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για ακόμη μια φορά πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών τους, λόγω καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση δανείων που είχαν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως καταγγέλλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», η ενέργεια αυτή προέρχεται από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, δημιουργώντας έναν ακόμη «πονοκέφαλο» σε πολλούς παραγωγούς, που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
Ανοιχτή επιστολή
Με ανοιχτή επείγουσα επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους παράγοντες, η «Ένωση Αγροτών» αναφέρεται στις προειδοποιητικές επιστολές που λαμβάνουν οι πτηνο-κτηνοτρόφοι με καθυστερούμενα δάνεια, καλώντας τους να τα εξοφλήσουν στο σύνολό τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού μετά την παρέλευσή της - χωρίς άλλη ειδοποίηση - θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες!
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίζεται «τα παραπάνω δάνεια είχαν χορηγηθεί σε κτηνοπτηνοτρόφους με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ζημιές τις οποίες υπέστησαν και αποτιμώνται σε χιλιάδες ευρώ για κάθε παραγωγό και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, όπως συμβαίνει σε οφειλές άλλων τάξεων».
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός και μεγάλη αγανάκτηση στις τάξεις των παραγωγών, οι οποίοι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Γενναία ρύθμιση
Η «Ένωση Αγροτών» καλεί τους καθ’ ύλην αρμόδιους να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να  αρθεί το μέτρο των κατασχέσεων και παράλληλα ζητά να γίνει άμεσα διευθέτηση του προβλήματος, προχωρώντας το Υπουργείο σε γενναία ρύθμιση των δανείων με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες κτηνο-πτηνοτρόφους.
Ειδικά σε μια περίοδο, όπως αναφέρει, που δίνουν αγώνα επιβίωσης μετά την φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη, την οποία υπέστησαν σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και την μακροχρόνια οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας, έβαλαν θηλιά στο λαιμό των παραγωγών και τους οδηγούν  στον αφανισμό.
Καταλήγοντας η επιστολή σημειώνει: «αν πραγματικά πιστεύετε σε αυτά τα οποία καθημερινά διατυμπανίζετε στα  Μ.Μ.Ε για την συμβολή του πρωτογενή τομέα στην έξοδο της χώρας από την κρίση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, δώστε λύση στο θέμα άμεσα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ αργά»!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ