Καθολική η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

on .

APAGOREYSH KAPNISMA
Μια ακόμη εγκύκλιο για την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και απομένει πλέον να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή θα έχει ή όχι την τύχη των προηγούμενων.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι διατάξεις του νόμου, που καλούνται οι πολίτες να εφαρμόσουν, είναι προσαρμοσμένες σε κοινοτική οδηγία. Για το ζήτημα αυτό εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία αναφέρει τους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Μεταξύ αυτών πλέον περιλαμβάνονται και τα αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης στα οποία επιβαίνουν ανήλικα παιδιά, για τα οποία προβλέπονται βαριές ποινές για τους παραβάτες καθώς φθάνουν και σε αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα!
Ειδικότερα το κάπνισμα απαγορεύεται:
α. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λπ.). Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κ.λ.π.) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία.
β. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (και σε Ιδιωτικά Ιατρεία – Οδοντιατρεία - φαρμακεία).
γ. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση.
δ. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.
ε. Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων, μετρητή (ταξί) και αγοραίων.
στ. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε.) συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
ζ. Στα αεροδρόμια, εκτός των χώρων καπνιστών.
Διευκρινίζεται ότι το πρόστιμο επιβάλλεται τόσο στους υπεύθυνους εφαρμογής των διατάξεων, όσο και στον παραβάτη καπνιστή.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ