Χρειάζεται κοινό σχέδιο για τη διασυνοριακή λαθροθηρία

on .

KYNHGOS PLATH
• Την εκπόνηση κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της διασυνοριακής λαθροθηρίας του αγριόγιδου στον Γράμμο από τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων - Δασαρχείο Κόνιτσας, τη Θηροφυλακή, τον Στρατό και την Αστυνομία, προτείνει ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φαμέλλος, απαντώντας σε αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.
Στη δική του απάντηση ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας ανέφερε πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων υλοποιεί Ειδικά Σχέδια Επιχειρησιακής Δράσης, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής ζητημάτων αστυνομικής φύσης κατά μήκος της ελληνοαλβανικής μεθορίου και τονίζει πως η δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών της θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον με στόχο την πρόληψη και, σε συντρέχουσα περίπτωση, την καταστολή κάθε μορφής περιβαλλοντικού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της λαθροθηρίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες.
Τέλος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εφόσον ενημερωθεί πλήρως από τα συναρμόδια Υπουργεία επί του θέματος, θα προβεί στις απαραίτητες διεθνείς παραστάσεις.
Ο κ. Καραγιάννης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις απαντήσεις που πήρε και προσβλέπει στις περαιτέρω ενέργειές τους. Προσθέτει δε ότι αναμένει την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για  την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ