Προσλήψεις και νέα ασθενοφόρα ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

on .

TZOYFH EKAB 13 3 17

• Συνάντηση με το Δ.Σ. των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ηπείρου - Λευκάδας πραγματοποίησε  η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμή της συζήτησης ήταν η ανάγκη πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, με το Δ.Σ. των Εργαζομένων -σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλευτή- να τονίζει ότι οι έξι νέες μόνιμες θέσεις που προκήρυξε το Υπουργείο για την περιοχή επαρκούν γενικά, αλλά μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο για τις τουριστικές περιοχές οι ανάγκες είναι αυξημένες. Επίσης το Δ.Σ. ζήτησε δύο ακόμη ασθενοφόρα καθώς, πέραν των έντεκα που πρόσφατα διατέθηκαν μέσω της προμήθειάς τους από το ΕΣΠΑ,  ο υπόλοιπος στόλος είναι γηρασμένος και επιβαρύνεται από τις πολλές διακομιδές ασθενών που γίνονται καθημερινά.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την κ. Τζούφη τη συμβολή της  στη νομοθετική ρύθμιση ορισμένων υπηρεσιακών ζητημάτων των εργαζομένων (π.χ τρόπος αποζημίωσης οδοιπορικών), αλλά και στην υλοποίηση σχεδιασμού  αναβάθμισης του κτιρίου του ΕΚΑΒ στο παλιό Χατζηκώστα, όπως και αξιοποίησης από το ΕΚΑΒ των υπόλοιπων κενών κτιρίων, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της υπηρεσίας.
Η κ. Μ. Τζούφη επανέλαβε την κυβερνητική υπόσχεση για ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και του ΕΚΑΒ πιο ειδικά, ενώ «δεσμεύτηκε» για την προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων και της Διοίκησης, με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προς όφελος των πολιτών και προς όφελος των εργαζομένων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ