Υπουργός Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ (!) συζητούν αλλαγές στην εκπαίδευση

on .

MATHTES EKSETASEIS 1

• Την προσφιλή τακτική των αλλαγών συνεχίζει ακάθεκτη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας να μην μένει ανεπηρέαστος. Κι ενώ επικρατεί ένα γενικότερο αλαλούμ στην ελληνική κοινωνία, με πολλά ανοιχτά μέτωπα και μια αναστάτωση που δεν λέει να κοπάσει, ο Υπουργός Παιδείας με κάθε ευκαιρία επανέρχεται στις αλλαγές που οραματίζεται για την Εκπαίδευση. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις έμφυλες ταυτότητες, που επιχειρεί το υπουργείο να εντάξει στα σχολεία, τις αντιδράσεις καθηγητών για παρεμβάσεις σε σχολικά εγχειρίδια και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύπαθη Εκπαίδευση στη χώρα μας, λόγω υποχρηματοδότησης και συνεχών αλλαγών, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι έρχεται αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας, αλλά και σταδιακή κατάργηση του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού της εκπαίδευσης, εκτός φυσικά των αλλαγών που θα προκύψουν για το λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αυτά βέβαια τα προανήγγειλε το Σάββατο, σε ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές για να τεθούν όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι όμως βρίσκονται σχεδόν πάντα προ εκπλήξεων!
Αλλαγές στην Ιστορία
«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας», είπε ο Κ. Γαβρόγλου και χαρακτήρισε «ευκαιρία» το να «μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας», με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, αλλά και στο σχολείο. «Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι θεσμοί μέσα στους οποίους καλλιεργήθηκε ο βιβλιοκεντρικός πολιτισμός», τόνισε και επεσήμανε ότι, αν και η μετάβαση δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα σε βάθος λίγων δεκαετιών, οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τώρα, θα αποτελέσουν τα πρώτα στάδια της αλλαγής. Ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής στο λύκειο, λέγοντας ότι «οι δύο τελευταίες τάξεις του εκφράζουν μια κοινωνική παθογένεια» και την ανάγκη «αποδραματοποίησης» των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός έθιξε το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς το «ένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ