Σε... βασίλισσα των σκουπιδιων αναδεικνύεται η πόλη των Ιωαννίνων

on .

SKOYPIDIA SKEPTOMENOI 1 12 3 17

• Ίσως έχει καταντήσει κουραστική και... μονότονη η αναφορά στο έλλειμμα καθαριότητας που παρατηρείται στην πόλη των Ιωαννίνων, η ίδια που μέχρι πριν λίγο καιρό διεκδικούσε την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης!
Οι φωτογραφίες όμως που δημοσιεύουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» στην ιστοσελίδα τους (ioannina2013.blogspot.gr) δεν χωρούν αμφισβήτησης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν Δημοτική Αρχή και πολίτες, ώστε ν’ αλλάξει σύντομα αυτή η εικόνα που μας προσβάλει ως πολίτες. Την ώρα που η πόλη των Ιωαννίνων συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας και ενόψει Πάσχα, είναι κρίμα να αντικρίζει κανείς σήμερα αυτή την εικόνα.
Οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», απευθυνόμενοι στην Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, γράφουν μεταξύ άλλων, παραθέτοντας και... αντοπροσωπευτικές φωτογραφίες:
«Αν ο στόχος της Δημοτικής Αρχής  (μόνης υπεύθυνης από τον Νόμο για τον καθαρισμό μιας πόλης από τα σκουπίδια) είναι να συνηθίσουν οι πολίτες τη συμβίωσή τους με τα σκουπίδια ως ένα καθημερινό και πολύ φυσιολογικό φόντο της καθημερινότητάς τους, πρέπει να πούμε ότι αυτό επετεύχθη.
»Η πλήρης αδιαφορία της για μια στοιχειώδη καθαριότητα στα πλαίσια της ευπρέπειας αλλά και της υγιεινής, έχει ως αποτέλεσμα εδώ και μήνες πολλοί δρόμοι του λεκανοπεδίου να θυμίζουν εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές, το λιγότερο, καταστάσεις.
»Πώς να έχεις απαίτηση για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος όταν δεν είσαι σε θέση να κρατήσεις την πόλη σου καθαρή; Μια πόλη που πριν λίγα χρόνια έπαιρνε τα εύσημα στον συγκεκριμένο τομέα κοντεύει να καταντήσει «βασίλισσα των σκουπιδιών». Διαθέτουν τον μηχανισμό, τα οχήματα, το καλά αμειβόμενο προσωπικό αλλά και τη νοοτροπία της... ελάχιστης δυνατής προσπάθειας που πηγαίνει την πόλη δεκαετίες πίσω.
»Τον χειμώνα μάλιστα που η βλάστηση είναι ανύπαρκτη και δίνεται η ευκαιρία να καθαρίσει  κανείς τους δρόμους, τα κράσπεδα και τα πρανή από πάσης φύσεως σκουπίδια εδώ περιμένουν τη νέα βλάστηση της Ανοιξης για να τα καλύψει όσο μπορεί από τα μάτια των χιλιάδων περαστικών. Αρκεί να μην κουραστεί το δημόσιο σύστημα της «λούφας και παραλλαγής» που στοιχίζει ως γνωστόν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε ιδιωτικό...».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ