ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιράζονται τις θέσεις στο ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου

on .

EKLOGES TEE

• Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τα «βρήκαν» μεταξύ τους στην κατανομή των αξιωμάτων για τη συγκρότηση της Αντιπροσωπείας, από τα οποία ωστόσο αποκλείουν τις άλλες παρατάξεις.
Η σύμπραξη προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη στο χώρο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα μάχεται την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους μηχανικούς. Παράλληλα αποδεικνύει και πως αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό σύστημα, επιδιώκοντας μάλιστα να εφαρμόσει την απλή αναλογική σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί- Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» (ΔΚΜ), την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της, πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Τσίγκρος, κάνει λόγος για «μεθοδεύσεις εκτελεσμένες σε άλλες σκοτεινές εποχές και με αποκλεισμούς», ένεκα των οποίων η πρώτη σε ψήφους παράταξη λίγο πριν την εκλογή του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ να αποχωρήσει της διαδικασίας.  
 Η ΔΚΜ κάνει λόγος για διαδικασία παρωδία που αποτελεί όνειδος για τον κλάδο που μαστίζεται από την κρίση. «Τον κυριότερο λόγο- συνεχίζει- αποτελεί η πλήρης ασέβεια από συγκεκριμένες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και ο κατακερματισμός της πραγματικής βούλησης των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές του οργάνου αφενός μεν της πρώτης παράταξης σε ψήφους, αφετέρου δε και των υπολοίπων παρατάξεων στα όργανα Διοίκησης».  Όσο για την αποχώρησή της από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, η παράταξη σημειώνει πώς, «ήταν η ελάχιστη δημοκρατική αντίδραση στις παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις των ίδιων προσώπων που χρόνια τώρα χειραγωγούν το ΤΕΕ/ΤΗ., οδηγώντας το στην πλήρη απομόνωση και απαξίωσή του. Δυστυχώς για κάποιους συναδέλφους οι καρέκλες έχουν σημαντικότερο ρόλο από την προσφορά και την αναβάθμιση του Τεχνικού Επιμηλητηρίου, καθώς και του ρόλου του μηχανικού γενικότερα».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ