Συνάντηση στα Γιάννενα φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας

on .

XORIA SOS

• Επιστημονική συνάντηση φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 14 Μαρτίου, ώρα 12.00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με την παρουσία του Γιώργου Μπασδάρη, Κοινωνικού Λειτουργού – Παιδαγωγικού, Υπευθύνου Παιδικών Χωριών SOS Βορείου Ελλάδος. Η συνάντηση την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιείται με την ευκαιρία έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, ένα από τα εννέα που έχουν δημιουργηθεί σε Πανελλαδική κλίμακα.
Πρόκειται για μια δομή που παρέχει ολοκληρωμένη κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές της δυνάμεις ώστε να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
Στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου του, το Κέντρο είναι στελεχωμένο με διεπιστημονική ομάδα, ώστε να παρέχει στην οικογένεια ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Διαθέτει Κοινωνικούς Επιστήμονες (κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο) καθώς και Ειδικούς Θεραπευτές (παιδοψυχίατρο, ειδικό παιδαγωγό και λογοθεραπευτή). Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ