«Ναι» στο διάλογο για τα θρησκευτικά είπε η Ιεραρχία

on .

BIBLIO THRHSKEYTIKON

• Τη συνέχιση του διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Κυβέρνηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή της συνεδρίαση η Ιεραρχία. Η πρόταση συνέχισης του διαλόγου, κατατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και έγινε δεκτή από 57 μητροπολίτες, έναντι πέντε που την καταψήφισαν. Συμφωνήθηκε επίσης τα αποτελέσματα του διαλόγου να τεθούν και πάλι υπόψη της Ιεραρχίας.
Ο  Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ανέφερε σχετικά και τα εξής:
«Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια. Ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη. Θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Περιμένουμε να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ