Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατοχύρωσε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου μας

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON GLYPTO

• Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με νέα αντιμικροβιακή ένωση για οφθαλμική χρήση, κατοχύρωσαν μέλη της Επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων! Η εφεύρεση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Καθηγητή Σωτήρη Χατζηκακού ως εθνικού εκπροσώπου και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Βιοανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COST, στη δράση δημιουργίας νέων καινοτόμων αντιμικροβιακών επιθεμάτων που αναστέλλουν μεταδοτικές ασθένειες.
Η  επιστημονική ομάδα,  υπό τον συντονισμό του Δρ. Σωτήρη Χατζηκακού, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελείται από τους κ.κ. Δρ. Χριστίνα Μοαντή, ΜΔΕ στη Βιοανόργανη Χημεία, Ηλία Μηλιώνη, γιατρό - ειδικευόμενο οφθαλμίατρο, Δρ. Ιωάννη Σαΐνη, ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Νικόλαο Κουρκουμέλη, Επίκ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Βασίλη Ψυχάρη, Ερευνητή Α' στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Δρ. Αικατερίνη Ραπτοπούλου, Ερευνήτρια Α' στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Σε  ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου συγχαίρουν  τα μέλη της Ομάδας και εύχονται συνέχιση της αξιόλογης ερευνητικής δραστηριότητας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ