Κονδύλια 5,5 εκατ. ευρώ για το γεφύρι της Πλάκας

on .

GEFYRI PLAKAS

• Κονδύλια ύψους 5,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν για το έργο της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας!
Την ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο το σημείο όπου έστεκε το μνημείο και εν συνεχεία την έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και τοπικούς φορείς.

Σύσκεψη στα Πράμαντα
Στη γέφυρα της Πλάκας υποδέχθηκε ο Γ. Σεντελές τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, τον οποίο συνόδευαν οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Άρτας Βασίλης Τσίρκας. Ακολούθησε σύσκεψη, στο Δημαρχείο Βορ. Τζουμέρκων στα Πράμαντα, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Τουρισμού της περιοχής.
Σύμφωνα με το «Epirusgate», ο Γιάννης Σεντελές αναφέρθηκε στον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε ο κ. Δέδες στις σχετικές διαδικασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας και παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Αναλυτική αναφορά έγινε στον άξονα Πλάκα - Άγναντα - Πράμαντα - Ματσούκι (2η Επαρχιακή Οδός), ως προέκταση του κάθετου άξονα σύνδεσης της περιοχής με την Ιόνια Οδό (Κόμβος Τερόβου - Πηγάδια).
Οι επαγγελματίες της περιοχής μετέφεραν από την πλευρά τους την εμπειρία τους από την καθημερινή ενασχόλησή τους στις επιχειρήσεις τους και τόνισαν και εκείνοι από την πλευρά τους, ότι η σημερινή κατάσταση των προσβάσεων αποτελεί έναν ιδιαίτερα αρνητικό παράγοντα. Από πλευράς του Γ.Γ. παρουσιάστηκε ένα πρώτο σχέδιο τόσο των αναγκαίων μελετών όσο και στη συνέχεια της εκτέλεσης των απαραίτητων έργων.

Στα Κεντρικά Τζουμέρκα
Mία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή, ο Γ. Δέδες επισκέφθηκε μαζί με τον Β. Τσίρκα την έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μαρίνο Γαρνέλη, και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την τοπική ανάπτυξη και την άρση της απομόνωσης.
Νωρίτερα, ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γ. Καραϊσκάκη, Περ. Μίγδο, επισκέφτηκαν το σημείο του οδικού δικτύου Άνω Καλεντίνη - Διχομοίρι - Ρετσιανά - Καστανιά στη θέση Μαραθόρεμα που έχει υποστεί ζημιά, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, με σκοπό τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την αποκατάστασή του. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων του Νομού και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την πορεία των έργων του Νομού Άρτας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ