Αμείωτες οι «εισαγωγές» χασίς από την Αλβανία στην Ήπειρο

on .

NARKOTIKA 4 3 17

• Η υπερπαραγωγή χασίς στην Αλβανία- για την οποία εγκαλείται η Κυβέρνηση Ράμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αντιπολίτευση- αποδεικνύεται καθημερινά από τις συλλήψεις διακινητών που πραγματοποιούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου. Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία συχνά εντοπίζει μεγάλα φορτία, αυτό κάθε άλλο παρά αποθαρρύνει τα κυκλώματα, που χρησιμοποιούν την Ήπειρο, ως βασική …πύλη εισόδου και διακίνησης των ναρκωτικών προς την Ελλάδα, ενδεχομένως και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τις τελευταίες ημέρες συνολικά 143 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ ακολούθησαν και οι συλλήψεις των διακινητών, ενός 29χρονου Αλβανού και ενός Έλληνα 53 ετών.

Ι.Χ. γεμάτο… χασίς!
Πιο αναλυτικά, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 29χρονος Αλβανός και έπειτα από έρευνα που έγινε, εντοπίστηκαν σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος, στις πόρτες, τον κινητήρα, τους αεραγωγούς, τις ζάντες τροχών, κάτω από τα καθίσματα, αλλά και στον πίσω προφυλακτήρα, 22 δέματα με 16 κιλά και 129 γραμμάρια χασίς.

Πήγε να ξεφύγει
Εξάλλου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους, του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντίρριου, στη διασταύρωση προς Κομπότι. Όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε ύποπτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα, στο ύψος του Ρίβιου Αιτωλοακαρνανίας, ο 53χρονος εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Όμως, συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών από την Αμφιλοχία.

Βρήκαν 106 δέματα…
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών, 106 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 126 κιλών και 690 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, «σοκολάτα», βάρους 171,58 γραμμαρίων.
Και στις δύο περιπτώσεις εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν και τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, οι οποίοι με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ