Στο «στόχαστρο» η ρύπανση από συσκευασίες φυτοφαρμάκων

on .

ZITSA FYTOFARMAKA 6 3 17

• Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσων χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα,  προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διασπορά των άδειων πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ο Δήμος Ζίτσας οργάνωσε την Κυριακή ημερίδα με θέμα: «Ορθή Διαχείριση των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών  Προϊόντων». Συνδιοργανωτές ήταν η  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων.
Όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια της ημερίδας ο γεωπόνος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) κ. Μηνάς Πελεκάνος, ο Δήμος Ζίτσας μαζί με το Δήμο Ιωαννιτών είναι οι πρώτοι δήμοι που εφαρμόζουν το εν λόγω πρόγραμμα  σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πλιάκος στο χαιρετισμό του δήλωσε πως: «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ενεργά στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων που  μπορεί να έχει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση των κενών συσκευασιών από τα συγκεκριμένα προϊόντα στον άνθρωπο και το περιβάλλον».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Ρούκος ενώ ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ιωαννίνων, κ. Μιχάλης Δεβέκος και ο Γεωπόνος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) κ. Μηνάς Πελεκάνος οι οποίοι  ανέλυσαν το νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κινηθούν, και ταυτόχρονα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παριστάμενων για να αναπτυχθεί γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με απαντήσεις σε ερωτήσεις  και απορίες που τους τέθηκαν.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ