«Ειδεχθές έγκλημα» κατά της φύσης η εξόντωση αγριόγιδων

on .

AGRIOGIDA SKOTOM

• Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς φορέων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον για την εξόντωση κοπαδιού αγριόγιδων στην Τύμφη σε εποχή που τα μοναδικά αυτά ζώα αναπαράγονται.
Με αφορμή την σημερινή δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων των τριών λαθροθήρων οι οποίοι συνελήφθησαν από θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδία Ηπείρου για τη συγκεκριμένη πράξη,  ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ειδεχθές έγκλημα» σε βάρος της ίδιας της φύσης και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Σκληρή ανακοίνωση
Για ξεθεμελίωμα τα τελευταία χρόνια αξιών πάνω στις οποίες στηρίζεται η υπεραξία «άνθρωπος» κάνει λόγο ο Ορειβατικός Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως ορισμένοι «έχουν υποστεί τέτοια αλλοτρίωση και τέτοια μετάλλαξη, που δεν μιλάμε πλέον για ανθρώπους, αλλά για ένα νέο είδος ανεγκέφαλου όντος μακριά από κάθε πνευματική αξία κυριευμένο από τα πιο κτηνώδη ένστικτα που χαρακτηρίζουν τον πιο απαίσιο και χυδαίο υλισμό»!
Όπως αναφέρει, οι συγκεκριμένοι λαθροθήρες βγήκαν με το όπλο στον ώμο να σκοτώσουν «τη μάνα που τους γέννησε και τους μεγάλωσε, δηλαδή τη φύση και τον τόπο στον οποίο είχαν την τύχη να γεννηθούν…». Όλα αυτά για μια αμοιβή η αξία της οποίας πάντα θα είναι μικρότερη απ’ την αξία αυτών των υπέροχων πλασμάτων, των αγριόγιδων.

«Έμβλημα ελευθερίας...»
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του, ο Ορειβατικός σημειώνει πως «το αγριοκάτσικο, σύμβολο τον απόκρημνων αγέρωχων κορφών, έμβλημα της ελευθερίας βρέθηκε στο χείλος του αφανισμού στις δεκαετίες του 70 - 80 σε όλα τα βουνά μας λόγω λαθροθηρίας. Παρόλο αυτά, ο πληθυσμός τους κατάφερε να ανακάμψει χάρη στη συνειδητοποίηση των κυνηγών πως είναι μοναδικό είδος άξιο θαυμασμού και σεβασμού, όμως απειλούμενο με εξαφάνιση και πως είναι ένας θρύλος που η φευγαλέα θέασή του μόνον επισκέπτες μπορεί να προσελκύσει».
Και καταλήγει τονίζοντας με έμφαση: «Σαν ορειβάτες, που ερχόμαστε σε τακτική επαφή με την άγρια φύση, την οποία αγαπάμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όσο μπορούμε, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και το αποτροπιασμό μας γι’ αυτό το απαράδεκτο και ειδεχθές έγκλημα και περιμένουμε να δούμε την παραδειγματική τιμωρία των άνανδρων αυτών δολοφόνων που θα στείλει μήνυμα στον καθένα ότι δε μπορεί να λυμαίνεται τη φύση ανενόχλητος κατά τις ορέξεις του και τα ταπεινά και χυδαία ένστικτά του».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ