Αντιδρούν και απεργούν οι εργαζόμενοι στην «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.»

on .

EGNATIA DROMOI

• Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τρίτη 7 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό ΑΕ, ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Οδού και την άμεση εγκατάσταση, εντός του 2017, καθολικού ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων.
Η απεργία αποφασίστηκε με δεδομένο ότι την ίδια μέρα διεξάγεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή του σταθμού διοδίων της Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας οδού.
«Η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ενόψει της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, αποτελεί σπατάλη δημόσιων πόρων. Η ανάλωση πόρων από τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε βάρος των διατυπωμένων αναγκών συντήρησης και δεδομένης της έλλειψης κονδυλίων από το ΠΔΕ, λειτουργεί εις βάρος των χρηστών του αυτοκινητόδρομου καθώς μειώνει το επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας, ενώ θέτει σε κίνδυνο τους συναδέλφους που έχουν θέσεις ευθύνης σχετικές με την λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου», υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Εργασίες συντήρησης
Εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, στα όρια του Νομού Ιωαννίνων, άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν μέχρι και την 31η Μαρτίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ευθυγράμμισης βραχιόνων ιστών, οδοφωτισμού, ελέγχου μετρητών ρύπων και ταχύτητας ανέμου σήραγγας & συντήρηση φωτισμού σηράγγων. Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων, στα τμήματα που θα πραγματοποιούνται εργασίες θα τίθενται σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χωρίς όμως να διακόπτεται η κυκλοφορία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ