Είδη πρώτης ανάγκης και βιβλία στο Κέντρο Κοιν. Πρόνοιας Ηπείρου

on .

AYGERINOS ANTONHS PROEDROS EES

• Η πόλη των Ιωαννίνων είναι ο τρίτος σταθμός του Προγράμματος «προΣfEEρουμε», το οποίο αποτελεί κοινωνική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού.
Στο πλαίσιό του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης, θα επισκεφθούν, την Παρασκευή, 10 Μαρτίου τα Γιάννενα, με σκοπό τη διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού σε ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες, και ιδιαίτερα σε παιδιά σχολικής ηλικίας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Έμφαση θα δοθεί στους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Τα είδη αυτά, που αποτελούν δωρεά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και των εταιριών μελών του, θα διατεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες και των έξι Δομών του Κέντρου (Παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, Δομή Κόνιτσας, Δομή Πωγωνιανής, Δομή Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Θεσπρωτίας).

Εκπαιδευτικό σεμινάριο
Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν  εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα παιδιά και το προσωπικό του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων - Δομή Θηλέων, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού, την αξία του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, καθώς και για τις σύνθετες έννοιες της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ