Επιτυχημένη η ομαδική συνάντηση Μεντόρων στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

MENTORING ALMPANHS 23 2 17

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ομαδική Συνάντηση των Μεντόρων» στο πλαίσιο του Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.), το οποίο υλοποιείται για 4η χρονιά από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Ιδρύματος με σκοπό την υποστήριξη των φοιτητών και νέων αποφοίτων του σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας.
Τους εθελοντές Μέντορες του Προγράμματος, καταξιωμένους επαγγελματίες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, καλωσόρισε ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ιδρυματικός Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες της Δομής, τη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Mentoring, καθώς και τα οφέλη για τους πτυχιούχους και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Στους Μέντορες δόθηκε η δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη φιλοσοφία και τις αρχές του mentoring και στη διαχείριση της σχέσης τους με τους καθοδηγούμενους τους (mentees), αλλά και να συμμετέχουν σε ένα διάλογο για το ρόλο και τη συμβολή του Μέντορα στην ενδυνάμωση των νέων πτυχιούχων στην πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι Μέντορες εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πρόσκληση που έλαβαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι., τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης δυναμικών και επωφελών συνεργασιών μεταξύ της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Την εκπαίδευση των Μεντόρων πραγματοποίησε o κος Δερλώπας Άγγελος, Πρόεδρος ICF Greece και η κα Έφη Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ