Υπό συνεχή διωγμό τα κυκλώματα ναρκωτικών σ’ ολόκληρη την Ήπειρο

on .

NARKOTIKA KESTRINH

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη κατά των ναρκωτικών σε όλη την Ήπειρο, με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να καταφέρνει καίρια χτυπήματα σε κυκλώματα που ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια!
Τις θετικές επιδόσεις που καταγράφουν οι αστυνομικοί στον τομέα αυτό εξήρε και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας που βρέθηκε στα Γιάννενα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», συμμετέχοντας σε υπηρεσιακή συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων.
Τις τελευταίες ώρες τις Διωκτικές Αρχές απασχολεί η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη και όχι μόνο, σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. Στην νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τις 18 συλλήψεις (16 ημεδαπών και 2 Αλβανών), στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 64 άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση καθώς και ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Και τα πέντε ηγετικά στελέχη!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, δύο Αλβανοί και τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 45 και 75 ετών. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε σπίτια, αυτοκίνητα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στον Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνη και κάνναβη), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες και κρύπτες, ακολούθως προέβαιναν στην περαιτέρω εμπορία τους σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 240 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριές ακριβείας, επτά αυτοκίνητα, ένα κυνηγετικό όπλο και 38 κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας
Στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις Αλβανοί, ηλικίας 31, 36 και 30 χρονών και ένας 41χρονος ημεδαπός), κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας.  Ειδικότερα εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή να έχουν αποκρύψει 32 συσκευασίες κάνναβης, βάρους 52 κιλών και 870 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, συνελήφθη στην ίδια περιοχή και ένας 41χρινος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εμπλέκεται στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις αλλοδαποί στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Στην Πάργα
Στην Πάργα αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δυο ημεδαπούς (έναν 25χρονο και μια 20χρονη) για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στους δύο δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Επαρχιακή Οδό Πάργας – Πρέβεζας και στην κατοχή τους βρέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48,2 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατείχαν στο σπίτι τους τα παρακάτω:
• διάφορες συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (362,6) γραμμαρίων
• μία ζυγαριά ακριβείας
• δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης
• ένα στιλέτο
• το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες καλλιεργούσαν στο σπίτι τους, σε ντουλάπα  υπνοδωματίου,  δύο φυτά κάνναβης, σε πρώιμη ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (λάμπες τεχνητού φωτισμού, ανεμιστήρα, χρονοδιακόπτη – μετασχηματιστή ρεύματος).

Στην Άρτα
Στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π. Κ.Ε.) Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 26χρονη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 19 ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ