Ευθύνες σε Πολιτεία και τοπική ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτει η Ένωση Αστυν. Ιωαννίνων

on .

TASOYLAS KOSTAS 6 2 17

• Για την 1η Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των ατόμων που συνελήφθησαν προχθές, ανήμερα της επετείου της 21ης Φεβρουαρίου, μετά τα επεισόδια μπροστά από το Ηρώο Μπιζανομάχων. Χθες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες (ο πέμπτος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, λόγω τραυματισμού), ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι διαδηλωτές, όπως και έγινε αφού η δίκη αναβλήθηκε.

Η Ένωση Αστυνομικών
Την ίδια ώρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων (ΕΑΥΝΙ) με μια σκληρή ανακοίνωσή της για τα θλιβερά επεισόδια και το τραυματισμό αστυνομικών, επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτεία, αλλά και στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία, όπως αναφέρει, έδωσε την εντολή στους αστυνομικούς να επέμβουν παρότι δεν είχαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Στην ανακοίνωσή της, αφού εύχεται περαστικά στους τραυματίες αστυνομικούς, κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας «καθώς μέρα με την μέρα αποδεικνύει όλο και περισσότερο την απροθυμία της να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας που με τις δολοφονικές επιθέσεις στρέφονται ενάντια στην Δημοκρατία μας».
Τα βέλη της όμως στρέφει και κατά του Αστυνομικού Δ/ντή Ιωαννίνων «καθώς η διαταγή παρουσίας της Διμοιρίας υποστήριξης χωρίς τον προβλεπόμενο εξοπλισμό στο συγκεκριμένο χώρο και η εντολή προς αυτούς για απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων που ήταν εφοδιασμένα με δοκούς, πυροσβεστήρες και κοντάρια, οδήγησαν τους συναδέλφους μας κυριολεκτικά ως «πρόβατα στη σφαγή», θέτοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο…».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσής της η ΕΑΥΝΙ σημειώνει ότι «Αστυνομικοί έχουν οικογένειες και δεν είναι αναλώσιμοι».

Ο Κ. Τασούλας
Θέση για το θλιβερό αυτό περιστατικό πήρε χθες και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. «Η Αστυνομία πλήρωσε βαρύ τίμημα με 7 τραυματισμούς από επιθέσεις οπλισμένων με ξύλα εγκληματικών στοιχείων. Εστάλησαν αστυνομικοί με πολιτική περιβολή να αντιμετωπίσουν ταραχοποιούς που χτυπούσαν στο ψαχνό. Η γραμμή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ανοχή σε επιθέσεις ανταρτών πόλεως, αποθρασύνει τους τελευταίους και εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των αστυνομικών», ανέφερε ο Γιαννιώτης βουλευτής προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της, για να προστατεύσει και την κοινωνία, διαφορετικά παραδινόμαστε στην ανομία».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ