Ένταση από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Κ. Αναγνώστου - Προέδρου Εργ. Κέντρου

on .

PERIFEREIA HPEIROU NEA

• Το φραστικό και οξύτατο επεισόδιο μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» Κων. Αναγνώστου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νικ. Εξάρχου, «σημάδεψε» τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Έξαρχος συνόδευε πρώην εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδη» οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε  η εταιρία σούπερ μάρκετ που θα μισθώσει τα κτίρια των Ενώσεων Ιωαννίνων και Πωγωνίου (το MARKET IN σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη), να προσλάβει και τους πρώην εργαζόμενους στον «Καρυπίδη».
Ο κ. Αναγνώστου θεώρησε ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, σε μια στιγμή που συνομιλούσε με την κ. Τσουμάνη, τον ειρωνεύτηκε και τότε εξαγριώθηκε και σε υψηλούς τόνους απευθύνθηκε στον κ. Έξαρχο, για τη δράση του ΚΚΕ σε πολέμους κ.α..
Κατά του περιφερειακού συμβούλου, καταφέρθηκαν επίσης σε υψηλούς τόνους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της  «Λαϊκής Συσπείρωσης», Όλυ Τσουμάνη και Κων. Κωτσαντής, με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρο Παργανά, σε μια προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα,  προειδοποίησε  με αποβολές από τη συνεδρίαση τους περιφερειακούς συμβούλους, ενώ επέκρινε τον Κ. Αναγνώστου για τη στάση του να ανοίξει συζήτηση, χωρίς να απευθυνθεί στο Προεδρείο και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, με την οποία θα αποφεύγονταν οι εντάσεις.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής», δήλωσε στο Σώμα και στους αστυνομικούς που είχαν εν τω μεταξύ σπεύσει στην Περιφέρεια, ότι προτίθεται να υποβάλλει μήνυση κατά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κάτι ανάλογο έπραξε και ο τελευταίος, με αποτέλεσμα στο Αστυνομικό Μέγαρο να ανακληθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- και οι δύο και έτσι να λήξει το «θερμό επεισόδιο».
Όσο για τους πρώην εργαζόμενους, συμφωνήθηκε όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο, στο πλαίσιο απόφασης που είχε λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασής τους.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ