Το Αστυνομικό Τμήμα Β. Τζουμέρκων εγκαινίασε χθες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

on .

EGKAINEIA AT TZOYMERKON

• Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα τελέστηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, με έδρα τα Πράμαντα, το οποίο θα έχει την ευθύνη αστυνόμευσης για το σύνολο του Δήμου, καθώς και για τα ορεινά χωριά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Το νέο Α.Τ. στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο κτίριο, δύο ορόφων, στο οποίο έχουν διαμορφωθεί γραφεία, χώρος κράτησης και ένα δωμάτιο ανάπαυσης των αστυνομικών. Το κτίριο αποτελεί δωρεά του Δημοσθένη Τσίρκα προς την πρώην Κοινότητα Πραμάντων και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και αγροτικού ιατρείου.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κων. Τσουβάλας, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος δε σηματοδοτούν μόνο τη βούληση για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, περεταίρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και το κοινό ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις παραμονής των κατοίκων στον τόπο τους και δρομολόγησης της διαδικασίας επιστροφής όσων έχουν φύγει. Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε τον Δήμο Β. Τζουμέρκων για την παραχώρηση του κτιρίου, σημειώνοντας πως με τους πόρους που εξοικονομούνται, θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας.

Ο Κων. Σκούμας
Ευχαριστίες στον Δήμο Β. Τζουμέρκων για την παραχώρηση και στην Περιφέρεια Ηπείρου για την διαμόρφωση του κτιρίου εξέφρασε, από την πλευρά του, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, τονίζοντας πως στόχος είναι οι σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις να συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Ι. Σεντελές
Για μια σημαντική μέρα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, καθώς ήταν ένα αίτημα ετών, που τώρα ικανοποιείται. «Η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι μικρή και έτσι θέλουμε να μείνει. Το νέο Αστυνομικό Τμήμα θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, αλλά θα συντελέσει και στην προοπτική τουριστικής ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σεντελές και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον περιφερειάρχη, τον αντιδήμαρχο Νίκο Βαΐτση, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον Διοικητή και το προσωπικό του μέχρι πρότινος Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων.
Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στον δωρητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1972 στην Αθήνα, έχοντας δωρίσει όλη του την ακίνητη περιουσία στη γενέτειρά του, ενώ προς το τέλος της ζωής του διέθετε σχεδόν το σύνολο των οικονομικών του πόρων για να βοηθά τους φτωχούς. Ο Δημοσθένης Τσίρκας ήταν δάσκαλος στο επάγγελμά, ενώ το 1925 άρχισε να εκδίδει το περιοδικό «Τζουμέρκα».
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά ένας αστυνομικός και ένας κάτοικος των Πραμάντων, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του νέου Αστυνομικού Τμήματος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ