ΙΟΝΙΑ: Αύριο στην κυκλοφορία το τμήμα Καμπή-Πέρδικα Ιωαννίνων

on .

IONIA ODOS

• Αύριο τελικά στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα παραδώσει στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα, μήκους 37 χλμ..
Το τμήμα περιλαμβάνει 4 ανισόπεδους κόμβους (στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότοπο και στο Τέροβο), διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς και μια έκτακτης ανάγκης, ενώ θα λειτουργήσει και σταθμός διοδίων στο Τέροβο, όχι όμως από την παράδοση, αλλά από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.
Το Καμπή - Πέρδικα μαζί με το Κεφαλόβρυσο - Αμφιλοχία δημιουργούν συνολικά αυτοκινητόδρομο μήκους 112 χλμ., δηλαδή μεγαλύτερο του 57% του δρόμου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 196 χλμ..

Απεργία στην Εγνατία
Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό.
Τα αιτήματά τους είναι η ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησής της Εγνατίας και η άμεση εγκατάσταση, εντός του 2017, ενός καθολικού ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων «με διατήρηση του ύψους της χρέωσης σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό και παράλληλη παροχή εκπτωτικών πακέτων σε συχνούς και επαγγελματίες χρήστες».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ