ΙΟΝΙΑ: Την Τετάρτη στην κυκλοφορία το τμήμα Καμπή-Πέρδικα Ιωαννίνων

on .

IONIA ODOS DROMOS

• Η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, από την οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η έκβαση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, φαίνεται πως... ευθύνεται για την μικρή καθυστέρηση των εγκαινιών του τμήματος Καμπή Άρτας – Πέρδικα Ιωαννίνων της Ιόνιας Οδού, μήκους 37 χλμ..
Έτσι, αντί για σήμερα, όπως ευρέως ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, τελικά –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– η κορδέλα στο νέο τμήμα του σύχγρονου αυτού αυτοκινητόδρομου, θα κοπεί μεθαύριο, Τετάρτη, με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος εξάλλου την προηγούμενη ημέρα θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων. Πολύ πιθανόν στα εγκαίνια να παραβρεθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.    

Διόδια στο Τέροβο
Το τμήμα που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία περιλαμβάνει 4 ανισόπεδους κόμβους (στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότοπο και στο Τέροβο), διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς και μια έκτακτης ανάγκης, ενώ θα λειτουργήσει και σταθμός διοδίων στο Τέροβο, όχι όμως από την παράδοση, αλλά από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου. Το Καμπή - Πέρδικα μαζί με το Κεφαλόβρυσο - Αμφιλοχία δημιουργούν συνολικά αυτοκινητόδρομο μήκους 112 χλμ., δηλαδή μεγαλύτερο του 57% του δρόμου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 196 χλμ..

Απεργία στην Εγνατία
Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό.
Τα αιτήματά τους είναι η ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησής της Εγνατίας και η άμεση εγκατάσταση, εντός του 2017, ενός καθολικού ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων «με διατήρηση του ύψους της χρέωσης σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό και παράλληλη παροχή εκπτωτικών πακέτων σε συχνούς και επαγγελματίες χρήστες».
Ο Σύλλογος των εργαζομένων προγραμμάτισε την απεργία για την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού με αντικείμενο «Εγνατία Οδός: Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού (8.2)».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ