Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν χθες στον Μπιζάνιο Δρόμο

on .

1

• Αν και χθες ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 20ος Μπιζάνιος Δρόμος, ένας αγώνας αφιερωμένος σε όσους ηρωικά έπεσαν για την απελευθέρωση της πόλης, γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια».
Δρομείς από διάφορες περιοχές της χώρας έτρεξαν την ιστορική διαδρομή των 11,5 χλμ υπό καταρρακτώδη βροχή. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Τύμβο των Μπιζανομάχων για την μεγάλη διαδρομή, τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία, ενώ υπήρξαν και μικρότερες διαδρομές στις οποίες συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης.

2

Οι πρώτοι νικητές
Στους άνδρες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σταύρος Γκίνης από τον ΑΓΣΙ, τη δεύτερη ο Γιώργος Πέτσης της ΑΓΕ Ζακύνθου και τρίτος τερμάτισε ο Παύλος Σαρίδης.
Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Σόνια Τσεκίνι από τον Σύλλογο Άργους Ορεστικού, δεύτερη η Δήμητρα Ανδρούτσου (Kryfovo Running Team) και τρίτη η Χριστίνα Μπούγια.

4

Γυμνάσια – Λύκεια
• Στον αγώνα των 1.200 μέτρων για μαθητές Γυμνασίων, στα αγόρια πρώτος ήταν ο Παύλος Φαϊτάς, δεύτερος ο Ορφέας Ιωάννου και τρίτος ο Μερόλι Ματέο.
Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Νικολέτα Μάκου, δεύτερη η Μαρία Καρκαμπούνα και τρίτη η Κωνσταντίνα Αλεξίου.
• Στη διαδρομή των 2.700 μέτρων για μαθητές Λυκείου, στα αγόρια πρώτος έκοψε το νήμα ο Απόλλωνας Γεωργίου, δεύτερος ο Νέστορας Κολιός και τρίτος ο Θανάσης Λιγώνης.
Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Άρτεμις Ντούσκου, δεύτερη η Αφροδίτη Σιώλου και τρίτη η Αλεξάνδρα Δρόσου.

Ο Θ. Μπέγκας
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσους έτρεξαν χθες στον Μπιζάνιο Δρόμο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τονίζοντας ότι ο Δήμος κερδίζει το στοίχημα της επανόδου της αναβίωσης των αγώνων αυτών. «Ο Μπιζάνιος Δρόμος θα πρέπει να είναι το κορυφαίο δρομικό γεγονός, γιατί συνδυάζεται με την απελευθέρωση της πόλης. Είναι μια τιμή, ένα μνημόσυνο σε όσους έπεσαν ηρωικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ