Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι δύο δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ

on .

FAROS PERIPOLIKO

• Δύο νεαρής ηλικίας άτομα, τα οποία μάλιστα είχαν «ανοικτούς λογαριασμούς» με τη Δικαιοσύνη για παρόμοια αδικήματα, ήταν εκείνοι που είχαν σκαρφιστεί το «κόλπο» με τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, προκειμένου να κλέβουν ηλικιωμένα άτομα σε χωριά του Νομού! Πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 33χρονο, οι οποίοι προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ξεγελούσαν ηλικιωμένους, τους οποίους στη συνέχεια τους έκλεβαν.
Η Αστυνομία μετά  από συστηματικές έρευνες και ανάλυση των στοιχείων που συγκέντρωσε έφτασε στα ίχνη τους και σχημάτισε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής.  
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο Έλληνες απατεώνες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:
- Το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου στην Καστρίτσα, ο 32χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 89χρονης ημεδαπής και χωρίς να γίνει αντιληπτός της αφαίρεσε χρήματα.
- Δύο ημέρες αργότερα, στο Μαντείο Δωδώνης Ιωαννίνων, ο 32χρονος προσποιούμενος ξανά τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρήματα.
- Στις 13 Φεβρουαρίου στη Δωδωνούπολη Ιωαννίνων, ο 33χρονος μαζί με συνεργό του προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισήλθαν σε σπίτι 80χρονου ημεδαπού και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς, τον έπεισαν να συγκεντρώσει τα χρήματά του σε σημείο του σπιτιού του για δήθεν προστασία τους κατά την διάρκεια υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή του, του τα  έκλεψαν. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ