Νέα επιδρομή ιερόσυλων στην ακριτική Κόνιτσα

on .

KALOBRYSH KONITSAS

Διέρρηξαν τον Ι.Ν. της Καλόβρυσης

• Νέα επιδρομή σε ακριτικό χωριό πραγματοποίησαν άγνωστοι στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία/αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας να εξασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια. Στόχος των αγνώστων, ήταν και πάλι ιερά θρησκευτικά κειμήλια. Τη φορά αυτή, η διάρρηξη έγινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Καλόβρυση Κόνιτσας, από τον οποίο  εκλάπησαν τέσσερις εικόνες και ένα επάργυρο άγιο αρτοφόριο. Η χρονική περίοδος κατά την οποία έγινε η κλοπή τοποθετείται μεταξύ 5 και 15 Φεβρουαρίου. Την προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Συλλήψεις στην Κακαβιά Αλβανών φυγόποινων
• Δύο Αλβανούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνέλαβαν αστυνομικοί του Α.Τ. Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, σε βάρος του ενός (33χρόνων) εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών. Σε βάρος του δεύτερου (ηλικίας 31 χρόνων) εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
• Στο Δελβινάκι, αστυνομικοί συνέλαβαν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος τους επέδειξε πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητος ομογενούς το οποίο και κατασχέθηκε. Σε βάρος του ασκήθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Συνελήφθη η υπεύθυνή του Περίπτερο πωλούσε κροτίδες και αθύρματα

• Να βάλει πρόωρο τέλος στο… έθιμο της ρίψης κροτίδων και βεγγαλικών την περίοδο της Αποκριάς επιχειρεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, διενεργώντας σχετικούς ελέγχους. Σε περίπτερο που λειτουργεί στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, εντόπισαν να διατίθενται προς πώληση 94 κροτίδες και 70 παιδικά αθύρματα. Η 54χρονη που ήταν προσωρινά υπεύθυνη του περιπτέρου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγείται στον Εισαγγελέα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ