Στην Ελεούσα θα έχει βάση το Τμήμα Άμεσης Δράσης

on .

ELEOYSA PALIO DHMARXEIO

• Στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα θα στεγαστεί η Άμεση Δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, υπηρεσία που ιδρύεται με βάση το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», το οποίο υπέγραψε ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του κτιρίου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας. Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης για μία τουλάχιστον δεκαετία, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, τμήματος του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα όπου θα στεγαστεί το νεοϊδρυθέν Τμήμα.

Ο Μιχάλης Πλιάκος
Την ικανοποίησή του για την αποκέντρωση των αστυνομικών υπηρεσιών εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως με το Τμήμα Άμεσης Δράσης που συστήνεται στην περιοχή μας, ενισχύεται η αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Να σημειωθεί πως το σημερινό αποτέλεσμα είναι προϊόν των συναντήσεων και συζητήσεων που είχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης πριν από ένα χρόνο περίπου, με τους Δημάρχους της Ηπείρου.
«Μας δίνεται η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση του λεκανοπεδίου και της Βιομηχανικής Περιοχής», αναφέρει ο κ. Πλιάκος και ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα,  το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κων/νο Σκούμα και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκο για την αγαστή συνεργασία  προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να στεγαστεί το Τμήμα Άμεσης Δράσης στην Ελεούσα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ