Δυο Ιταλοί πιάστηκαν να κυνηγούν παράνομα στο ακριτικό Πωγώνι

on .

KYNHGOS SKYLI

• Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο Ιταλών προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο πλαίσιο ελέγχων και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών για άσκηση θήρας σε περιοχή κοντά στην μεθοριακή γραμμή με την Αλβανία.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Ε’ ΚΟΗ σε έλεγχο που διενήργησε στην περιοχή Νεοχωρίου Πωγωνίου, εντόπισε τα δύο άτομα να κυνηγούν, κατέχοντας παραποιημένα όπλα.

Και στον Αμβρακικό
Σε μία δεύτερη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή του Αμβρακικού, έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση, Θηροφύλακες εντόπισαν δύο άτομα να κυνηγούν, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.  Κατασχέθηκαν τα όπλα και το πλωτό μέσο, αλλά και 10 φαλαρίδες που είχαν ήδη θηρεύσει.
Με αφορμή τα νέα περιστατικά, το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει την υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν θήρα, να σέβονται και να τηρούν τους νόμους. Ιδιαίτερα, προς τους αλλοδαπούς κυνηγούς που βρίσκονται κατά εκατοντάδες αυτήν την περίοδο στην περιοχή, εφιστά την προσοχή τους, ώστε να ενημερώνονται για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους από ειδικό φυλλάδιο που τους διανέμεται την ημέρα έκδοσης των αδειών θήρας, και το οποίο έχει εκδοθεί από την Ε’ ΚΟΗ και είναι γραμμένο στην ελληνική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Απαγόρευση αλιείας
Στο μεταξύ, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία της καραβίδας, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από σήμερα Τετάρτη μέχρι 31 Μαΐου 2017, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.
Στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου η απαγόρευση ισχύει έως 30 Ιουνίου 2017, διότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, η αναπαραγωγική περίοδος έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ