Μαθητής του 5ου Δημ. Σχολείου με συμπτώματα μηννιγγιτιδόκοκκου

on .

ASTHENHS KREBATI

• Σε σταθερή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών, νοσηλεύεται μαθητής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ο οποίος προσβλήθηκε από μηνιγγιτιδόκοκκο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.
Το Σχολείο πάντως παραμένει σε λειτουργία, με τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννη Νικόπουλο να εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας στον «Π.Λ.» πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η νόσος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τζίμας.

Από Γιάννενα… Πάτρα!
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» μεταφέρθηκε αρχικά το εξάχρονο παιδί που νόσησε από μηνιγγιτιδόκοκκο, ωστόσο, λόγω της απουσίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για παιδιά στην πόλη μας, τελικά το έστειλαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Η γνωστοποίηση του περιστατικού, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου, κάποιοι εκ των οποίων ζήτησαν να κλείσει αυτό προληπτικά.
Χθες το απόγευμα ο Γιάννης Νικόπουλος επρόκειτο να ενημερώσει αναλυτικά τον Σύλλογο Γονέων για το περιστατικό, μετά από κάλεσμα που του απηύθυνε, ώστε να σταματήσει η ανησυχία.

Ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας
Μιλώντας σχετικά χθες στον «Π.Λ.», ο Γιάννης Νικόπουλος τόνισε με έμφαση πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το παιδί, καθώς η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή, αντιμετωπίζεται και περιμένουμε να δώσει εγκεφαλονωτιαίο μυελό για να ταυτοποιηθεί αν είναι μηνιγγιτιδόκοκκος και τι τύπος είναι, ή πνευμονιόκοκκος ή κάτι άλλο».
Πάντως, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας έσπευσε να σημειώσει ότι η Υπηρεσία του ενημέρωσε τη Διεύθυνση του Σχολείου και τους γονείς ότι θα χειριστεί τη νόσο ως μηνιγγιτιδόκοκκο, δίνοντας μία αντιβίωση, με βάση σύσταση των θεραπόντων γιατρών, στα παιδάκια που κάθονται μαζί με τον άρρωστο μαθητή, στο ίδιο θρανίο, μπρος και πίσω του, καθώς και σε αυτά που έρχονται σε επαφή μαζί του. «Δεν δίνουμε αντιβίωση σ’ όλη την τάξη, δεν κλείνουμε το σχολείο, δεν απολυμαίνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα ρωτήθηκε από τον «Π.Λ.» και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γρηγόρης Τζίμας, ο οποίος παρέπεμψε στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ως απολύτως αρμόδια υπηρεσία για το ζήτημα, προσθέτοντας πάντως πως «έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα και δεν τίθεται θέμα να κλείσει το σχολείο».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ