Δώρα και γλυκά από το ΕΚΙ για τα προσφυγόπουλα

on .

2 GYMNASIO IOANNINON EKI 14 2 17

• Δώρα και γλυκά μοίρασαν ως καλωσόρισμα μέλη του Εργατικού Κέντρου προχθές στα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Η υποδοχή των παιδιών έγινε έξω από το σχολείο κι όχι στο εσωτερικό του, καθώς αυτό δεν συμμετείχε στην εκδήλωση.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος έκανε λόγο για εκδήλωση αληλλεγγύης και συμπαράστασης στα παιδάκια και τις οικογένειές τους. Όπως είπε, αιτία που γεννάει πρόσφυγες, φτώχεια, εξαθλίωση είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ενώ έσπευσε να σημειώσει πως «τα προσφυγόπουλα είναι παιδάκια και μόνο παιδάκια», προσθέτοντας πως το θέμα της υγείας τους είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γ. Γκόντζο, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων Δημήτρης Κοντοσάκος τόνισε πως η διαδικασία εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων εξελίσσεται ομαλότατα, με τα παιδιά να προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο.
Αυτή τη στιγμή κάνουν  φιλολογικά μαθήματα, θέατρο, καλλιτεχνικά, πληροφορική, αγγλικά και σύντομα σ’ αυτά θα προστεθούν και τα μαθηματικά. Για τα δύο τμήματα ΔΥΕΠ έχουν διατεθεί δύο αίθουσες στον 1ο όροφο του Γυμνασίου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ