Αναστολή των δασικών χαρτών ζητά η ΕΝ.ΠΕ.

on .

DASIKOS XARTHS

• Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να λυθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με ομόφωνη απόφαση που πήρε στη χθεσινή του συνεδρίαση και μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρου Καχριμάνη. Η Ένωση Περιφερειών ζητά κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα με τη συμμετοχή των συναρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές δια του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση.
Από τη συζήτηση, την εισήγηση του κ. Καχριμάνη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, αλλά και όσων τοποθετήθηκαν στο Δ.Σ., προκύπτουν και νέα  ζητήματα που «τινάζουν» στον αέρα τις ενισχύσεις που πρέπει να εισπράξουν οι αγρότες μας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, «οι  δασικοί χάρτες περιέχουν γεωχωρικά δεδομένα που αφορούν πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα. Καταρχήν το ουσιαστικότερο πρόβλημα προκύπτει από την αγνόηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως ένα οργανισμό που χρησιμοποιεί τις εκτάσεις που αμφισβητείται ο αγροτικός τους χαρακτήρας, τον υποχρεώνει να αποδέχεται αυτά που ένα δημόσιο έγγραφο δίνει στη δημοσιότητα ως δεδομένα. Επομένως αδιακρίτως σε ποια φάση θα βρίσκονται οι διαδικασίες εξέτασης των ενστάσεων οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, που θα υποβάλουν οι αγρότες μέχρι τέλος Απριλίου θα διαφοροποιούν τα δικαιώματα, δηλαδή θα μειώνουν τις ενισχύσεις»!
Στο «δια ταύτα» η ΕΝΠΕ ζητεί: Την αναστολή των διαδικασιών για όσο χρόνο θα χρειαστεί να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα τα οποία είναι πλέον γνωστά. Τη διόρθωση των λαθών μεγάλης κλίμακας, την γενναία απομείωση του προβλεπόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων, την επαρκή ενημέρωση των πολιτών κ.α.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ