Στην Εράτυρα χειροτονήθηκε διάκονος ο π. Δ. Ευθυμίου από τη Χρυσοβίτσα

on .

EYTHYMIOY XRYSOBITSA XEIROTONIA 13 2 17

• Το δρόμο της Ιερωσύνης, βαδίζει από το Σάββατο ένας ακόμη απόφοιτος της Σχολής Βελλάς. Πρόκειται για τον Δημήτριο Ευθυμίου, από τη Χρυσοβίτσα, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, χειροτονήθηκε στο βαθμό του Διακόνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα Κοζάνης και αφού  την περασμένη εβδομάδα είχε προηγηθεί η κουρά του σε ιερομόναχο.
Η χειροτονία του π. Δημητρίου έγινε στη διάρκεια Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία  συλλειτούργησαν ο οικείος μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος και ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας και πρώην Διευθυντής της Σχολής Βελλάς κ. Δημήτριος Αργυρός. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες του νέου Διακόνου, ο Περιφερειάρχης  Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κ.Τζαφέας. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία δεκάδων νέων με παραδοσιακές στολές, που έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην τελετή.
Πατρικές συμβουλές προς το νέο διάκονο απηύθυνε ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος , ενώ ο κ. Δημήτριος,  ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος  συμπεριέβαλε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως  «ένα ακέραιο παιδί το οποίο από μικρό ήθελε να διακονήσει την Εκκλησία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η χειροτονία του π. Δημητρίου Ευθυμίου, αφήνει πάντως και μια «πικρή γεύση» στους συγχωριανούς του, που διακαώς επιθυμούσαν  να ενταχθεί στο δυναμικό της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και αν ήταν δυνατόν να ιερουργεί στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοβίτσας. Από ότι έλεγαν, σχετικές επαφές είχαν γίνει με τον μητροπολίτη κ. Μάξιμο, που τελικά δεν ευοδώθηκαν, με αποτέλεσμα τον νέο ιεροδιάκονο να τον «κερδίσει» η Ιερά Μητρόπολη Σιατίστης.
(Η φωτό είναι από τη σελίδα «Χρυσοβίτσα σ’ αγαπώ…»)

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ