Οι Ηπειρώτες γέμισαν χθες το ΣΕΦ για την πίτα της ΠΣΕ!

on .

PITA HPEIROTH EPISHMOI

• Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μάξιμου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, βουλευτών, δημάρχων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έκοψε χθες την πίτα της για το 2017.
Η καθιερωμένη εκδήλωση της ΠΣΕ ήταν εντυπωσιακή φέτος και συνδυάστηκε με τη δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης «Όλοι μαζί μπορούμε» που έγινε σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ ολοκληρώθηκε, όπως πάντα, με παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς και τραγούδια, τα οποία ερμήνευσαν οι πιο γνωστοί Ηπειρώτες καλλιτέχνες της δημοτικής μας παράδοσης.
Οι χαιρετισμοί
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου ο οποίος έστειλε τις ευχές του για τα νέα χρονιά στους Ηπειρώτες απανταχού της γης. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ακολούθως έκοψε κομμάτι και έδωσε τις ευχές της η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι Ηπειρώτες είμαστε πανταχού παρόντες. Το ελληνικό κράτος στηρίχθηκε σε Ηπειρώτες και τώρα καλούμαστε ξανά, όλοι μαζί ενωμένοι, να συμβάλλουμε για ακόμη μία φορά ώστε να βγει η χώρα μας απ’ τα αδιέξοδα».
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ηλεκτρονική πινακίδα μέσω της οποίας προβάλλονταν μηνύματα που αφορούν δτην Ήπειρο, όπως η κατασκευή της γέφυρας της Πλάκας και του λιμανιού Ηγουμενίτσας, θέματα που έχουν να κάνουν με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία κ.λ.π.. Στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν σε αναξιοπαθούντες πολίτες.

Οι παρουσίες
Στη χθεσινή εκδήλωση στο ΣΕΦ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης, οι Δήμαρχοι Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Ηπειρώτης Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κων/νος Τσουβάλας, ο διάσημος γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, πρώην βουλευτές και δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α..

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ