Διέπραξαν… 17 διαρρήξεις μέσα σε δύο εβδομάδες!

on .

KLOPES 12 2 17

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά… 17 διαρρήξεις και κλοπές διέπραξαν μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο δύο «ποντικοί» στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας, οι οποίοι είχαν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε… επιστήμονες στο είδος τους!
Από τη δράση τους δε γλίτωσαν ούτε εκκλησίες κι αν η Αστυνομία δεν είχε βάλει «φρένο» σ’ αυτήν, θα συνέχιζαν για πολύ καιρό ακόμα.

Έσπειραν τον φόβο
Φοβερή αναστάτωση προκάλεσαν επί δύο εβδομάδες περίπου οι δύο «ποντικοί», ηλικάς 28 και 37 ετών αντίστοιχα, στην Φιλιππιάδα, σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια στους κατοίκους του Δήμου Ζηρού, απ’ τον οποίο εξάλλου κατάγονται και οι ίδιοι. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα διέρρηξαν και λεηλάτησαν  καταστήματα, σπίτια και εκκλησίες.
Τελικά, μετά από ανάλυση του τρόπου δράσης τους και μεθοδική έρευνα των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας οι δύο διαρρήκτες εντοπίστηκαν το Σάββατο στην Κλεισούρα της Πρέβεζας και συνελήφθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.

Δεν είχε μείνει χωριό…
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες  μεμονωμένα ή από κοινού, διέπραξαν, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, 17 κλοπές και απόπειρες κλοπών κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας (Νέα Κερασούντα, Πολυστάφυλο, Γοργόμυλος, Καμαρίνα, Παναγιά, Φιλιππιάδα, Ροδαυγή και Δρυόφυτο).
Πιο αναλυτικά, υπήρξαν υπαίτιοι για πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε Ναούς, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, για έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ένα κυνηγετικό όπλο και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα και για τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής - διαρρήξεων, σε σπίτι και καταστήματα.

Βρέθηκαν κλοπιμαία
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητο του 28χρονου δράστη και σε κρύπτη στην περιοχή της Φιλιππιάδας, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (κυνηγετικό όπλο, μαχαίρια, μπαλτάδες, εργαλεία, φυσίγγια  κτλ), μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους παθόντες ενώ η προέλευση των υπολοίπων διερευνάται. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ