«Ψυχρολουσία» από τους δασικούς χάρτες του Ν. Ιωαννίνων

on .

DASOS

•  «Ψυχρολουσία» για πολλούς ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων επεφύλαξε η χθεσινή ανάρτηση των δασικών χαρτών του Νομού Ιωαννίνων, αφού επιβεβαιώνονται πλήρως οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί που είχαν διατυπωθεί τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτάσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια καλλιεργούνταν χαρακτηρίζονται πλέον συλλήβδην δασικές, ενώ στην ίδια κατηγορία έχουν ενταχθεί ακόμη και μικρά χωράφια που περικλείονται από δένδρα και δεν είναι ευκρινής η εικόνα τους από το Δορυφόρο!   
Το μέγεθος του προβλήματος αναμένεται να διαπιστωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ενόσω θα ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, με έναν σημαντικό αριθμό από αυτούς να βρίσκονται είτε στην Αθήνα, είτε σε άλλα μέρη εντός και εκτός Ελλάδος. Η δεύτερη παράμετρος αφορά και το κόστος που θα απαιτηθεί για να υποβληθούν αντιρρήσεις και φυσικά το μεγάλο κενό που υπάρχει στο θέμα των τίτλων κυριότητας που σχεδόν είναι γενικευμένος στο Νομό Ιωαννίνων.
Το ζήτημα των Δασικών χαρτών, απασχολεί κάθε περιοχή της Ελλάδος στην οποία γίνεται ανάρτηση, την δε ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ