«Νεκροταφείο οχημάτων» έχει γίνει ο χώρος με τα κατασχεθέντα

on .

AYTOKINHTA KATASXESEIS

• Ως «νεκροταφείο οχημάτων» χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, τον χώρο που βρίσκονται τα κατασχεμένα οχήματα, υποβαθμίζοντας από την μία πλευρά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και από την άλλη επιβαρύνοντας τους αστυνομικούς με την φύλαξή τους.
Το σημαντικό αυτό θέμα αναδεικνύει με επιστολή της η Ένωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Κίτσιος και ο Γεν. Γραμματέας Αριστοτέλης Τριανταφυλλίδης), προς τον Υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία κοινοποιεί και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κων. Τσουβαλα.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:
«Από το 2011 που ο Ο.Δ.Δ.Υ καταργήθηκε, τα οχήματα που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας, συσσωρεύονται στον χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στα Ιωάννινα.
 »Ένας ογκώδης και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός οχημάτων των οποίων η παράδοση εκκρεμεί κι ένας εξίσου μεγάλος αριθμός αυτών που «στα χαρτιά» μεν  έχουν παραδοθεί στο Τελωνείο, πλην όμως λόγω μη επάρκειας χώρου σε αυτό, παραμένουν στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ προς φύλαξη (ο συνολικός αριθμός των κατασχεθέντων οχημάτων, επιβατηγών, φορτηγών και δικύκλων ξεπερνά τα 450).
«Νεκροταφείο οχημάτων»  
»Αποτέλεσμα, εκτός από την απαράδεκτη εικόνα και τα δυσμενή σχόλια εις βάρος του οργανισμού που υπηρετούμε, αφού ένα «νεκροταφείο οχημάτων» υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, μια ακόμη αποστολή ξένη προς τα καθήκοντά μας, αυτή της φύλαξης των κατασχεθέντων,  να φορτώνεται στην πλάτη των συναδέλφων καθώς για την επαρκή εποπτεία του χώρου απαιτούνται επιπλέον Αστυνομικοί, με καθημερινό πλέον το φαινόμενο της ταλαιπωρίας των συναδέλφων για την εξεύρεση μιας θέσης στάθμευσης για το υπηρεσιακό όχημα, αφού ο χώρος  είναι ασφυκτικά γεμάτος.
»Το φαινόμενο αυτό προφανώς δεν αφορά μόνο τα Γιάννενα καθώς σε πολλές υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Τελωνείων ανά την Ελλάδα, επιβατηγά, δίκυκλα, φορτηγά, σκάφη και πολλά υλικά αξίας, ενώ θα μπορούσαν με τη δημοπράτηση και την εκποίησή τους να εισφέρουν έσοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου κυριολεκτικά σκουριάζουν, καθώς είναι αυτονόητο πως όσο περισσότερο χρόνο παραμένει ακινητοποιημένο ένα όχημα, τόσο η αγοραστική του αξία μειώνεται, ακόμη και μηδενίζεται όπως εδώ όπου κάποια από τα οχήματα αυτά είναι ακινητοποιημένα πάνω από εννέα χρόνια».
Με την επιστολή τους, οι αστυνομικοί ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να γίνεται η εκποίηση των οχημάτων μετά την παρέλευση του τριμήνου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ