Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Υπουργό

on .

AGROTES TRAKTER KINHTOPOIHSEIS

• Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αγροτών, καθώς  απέβη άκαρπη η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως υποστηρίζουν, δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά τους κι έτσι δίνουν ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «η κυβέρνηση όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας. Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για γόνιμο διάλογο σε θέματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, χαρακτηρίζοντας «ζωηρή έως ουσιαστική» τη συζήτηση.
Είπε επίσης ότι θα δοθεί μάχη για την καθιέρωση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι κατατέθηκε στους αγρότες ένας δεκάλογος παρεμβάσεων θεσμικού χαρακτήρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που συμμετείχε στην συνάντηση, είπε πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αλλάζει. Πρόσθεσε επίσης ότι το αφορολόγητο στους αγρότες ισχύει και θα μείνει ως έχει και για το 2017, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί και το εργόσημο στην οικογενειακή εργασία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ