ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ «ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ»

on .

PITA PL

• Έχει γίνει πλέον θεσμός για τον «Π.Λ.» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή, εορτή των Θεοφανείων, όπως πάντα, μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων.
Παρά το τσουχτερό κρύο, το αδιαχώρητο έγινε στα ευρύχωρα γραφεία της εφημερίδας από συνεργάτες και φίλους!   Ήταν  η  37η  συνεχόμενη γιορτή, στα 60 χρόνια ζωής του «Πρωινού Λόγου». Η πρώτη έγινε το 1981, όταν η ιδιοκτησία της εφημερίδας περιήλθε στον Βασίλη Κουτσολιόντο. Πώς πέρασε ο καιρός!..
Φέτος είναι η έβδομη χρονιά αφ’ ότου ο Γιάννης και η Εύη Κουτσολιόντου –οι άξιοι απόγονοι του Βασίλη και της Μαρίας - πήραν τη «σκυτάλη» από τους γονείς τους. Κι όπως αποδεικνύεται και οι δυο τους κρατούν άριστα το «τιμόνι» της εκδοτικής επιχείρησης.
Οι… μπόμπιρες της οικογένειας του «Π.Λ.» έψαλαν τα κάλαντα και πήραν, βέβαια, όλο χαρά το κομμάτι της πίτας και την καθιερωμένη σοκολάτα τους. Στην παιδική «κομπανία» συμμετείχε για τρίτη χρονιά και ο μικρός Βασιλάκης, γιος του Γιάννη και της Ελεάννας Κουτσολιόντου.
Την πίτα έκοψε ο Γιάννης Κουτσολιόντος και η διανομή της έγινε από την οικοδέσποινα Μαρία Κουτσολιόντου και την αεικίνητη Θεανώ Βλάχου, τακτική συνεργάτιδα της εφημερίδας, σύζυγο του προέδρου της ΕΗΜ Κώστα Βλάχου. Η ίδια ήταν και η τυχερή της ημέρας, που κέρδισε το φλουρί, το αντίτιμο του οποίου προσέφερε στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή!
«Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δημιουργική χρονιά», ήταν η ευχή του Γιάννη Κουτσολιόντου προς τους προσκεκλημένους, τακτικούς και άμισθους συνεργάτες, που τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμβολή τους στην καλή πορεία της εφημερίδας. Για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ότι ο «Π.Λ.» είναι μία ελεύθερη εφημερίδα που υπηρετεί την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, γι’ αυτό και έχει στις τάξεις της συνεργάτες με πολλές διαφορετικές φωνές και απόψεις, πέραν της λεγόμενης «γραμμής» της. Ο «Π.Λ.» -συνέχισε ο κ. Κουτσολιόντος- με την καθημερινή του έγκυρη ενημέρωση, κατάκτησε την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Γιαννιωτών. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα και προς «ανησυχούντες» υπεύθυνους κάποιων κρατικών φορέων των Ιωαννίνων – που στόχο έβαλαν τελευταία τον «Π.Λ.» - ότι η εφημερίδα μας είναι μια υγιής μικρομεσαία εκδοτική επιχείρηση, που λειτουργεί πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στους συνδρομητές και πολυπληθείς αναγνώστες της, οι οποίοι, παρά την οικονομική συγκυρία, αυξάνονται συνεχώς.
* * *
• Στη συνέχεια μίλησαν, κατά σειρά, οι κ.κ. Γιάννης Καραγιάννης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κων. Τασούλας, Βουλευτής Ν.Δ. πρώην Υπουργός, Αλ. Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γ. Κωνσταντόπουλος, Πολιτ. Μηχανικός και Αντώνης Φούσας, πρ. Βουλευτής και Υπουργός.
Όλοι τους ευχήθηκαν καλή χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι ο «Π.Λ.» διακρίνεται για τον πλουραλισμό, την αδιάλειπτη, ακώλυτη και αντικειμενική ενημέρωση, δείκτη του επιπέδου και της ποιότητας της εφημερίδας. Η Ήπειρος – τόνισαν – έχει ανάγκη μια τέτοια ελεύθερη φωνή σαν αυτή του «Π.Λ.» και ευχήθηκαν να συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή.
* * *
• Τους προσκεκλημένους υποδέχονταν στην είσοδο των γραφείων ο Γιάννης Κουτσολιόντος, Εκδότης – Διευθυντής του «Π.Λ.», η αδελφή του Εύη, Υπεύθυνη Σύνταξης του «Π.Λ.» και Διευθύντρια του «Π.Λ. της Δευτέρας» και οι γονείς τους Μαρία και Βασίλης Κουτσολιόντος. Άψογοι, όπως πάντα, οικοδεσπότες.
* * *
• Ο μπουφές προσεγμένος και πλούσιος, με την φροντίδα φέτος του γνωστού επιχειρηματία του εστιατορίου «Φηγός» του Πανεπιστημίου μας κ. Θεόδωρου Κομπατσιάρη, γι’ αυτό και τιμήθηκε δεόντως! Τους προσκεκλημένους εξυπηρετούσαν οι κυρίες Δέσποινα Παπαδοπούλου και Χρύσα Κρανά, στελέχη του τεχνικού τμήματος της εφημερίδας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ