Μεγάλη η συμβολή των Δήμων στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας

on .

KEDE PATOYLHS 8 1 17

• Στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής πρόληψης της υγείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ)  και του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γ. Πατούλης.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο του 3ου forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας «Money Show» που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ και το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας , παρουσίασε τους στόχους αλλά και τα οφέλη από τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, τα οποία λειτουργούν σε 75 Δήμους της Χώρας.
Στον Δήμο Ιωαννιτών το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται σε ισόγειο επί της οδού Αβέρωφ 6 και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάιο.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώνει συστηματικά και οργανωμένα τους πολίτες σε θέματα πρόληψης υγείας, να παρακολουθεί στόχους βελτίωσης των γνώσεων και των συμπεριφορών του κοινωνικού συνόλου αλλά και να ανακοινώνει όλες τις νέες εξελίξεις και τα δεδομένα σε βασικές ασθένειες.
«Με τη συνεργασία εμπνευσμένων Δημάρχων καταφέραμε να δρομολογήσουμε σημαντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης υγείας» ανέφερε και πρόσθεσε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τη διεύρυνση των ΚΕΠ Υγείας και σε άλλους Δήμους της Χώρας.
«Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας στους Δήμους αποτελεί ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας» σημείωσε ακόμη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ